Tuesday, February 26, 2013

Byrek me spinaq

                                                                         

                                                      Byrek me spinaq


Per bersit:

miell 2 gota uji

spinaq 500g   per  4  persona dhe  1kg  per  5-6

uj 1 ose  2 gota  uji

Pergatitja:
ne fillim te gatimit do lajme spinaqin dhe do e fusim ne mikser deri sa te behet copa copa pastaje leme ashtu.
hedhim miell ne tepsi  dhe me pas  hedhim uje deri sa te behet nje mase si brume keku ose biskota.Per ata qe nuk dine te gatuajne si mase e forte.Me  pas me dore e bejme si tub.Tani i ndajme ne 10 pjese si toptha(topa te vegjel).Pasi i presim marim okllain dhe i hapim kur i hapim pk bejme tetjerat.Me pas ato qe jane te fuqishem ne krahe  vejme 5 peta te vogla  siper njera tjetres  dhe  me pas i shtyjme forte deri sate behet nje pete e madhe.Tani marim tepsine i hedhim gjalp te shkrire osevaj olimeshte i mire.Me pas i vej me siper petat dhe i hedhim spinaqin e grire siper petave.Tani bejme dhe petat e tjera te medha sa te parat dhe i fusimne furre me 200 grade dhe i leme per 60 minuta =1 0re.


                                                  ju befte mire

                       Please comment  


No comments:

Post a Comment