Tuesday, February 26, 2013
Byrek me spinaq
Byrek me spinaq
Per bersit:
miell 2 gota uji
spinaq 500g per 4 persona dhe 1kg per 5-6
uj 1 ose 2 gota uji
Pergatitja:
ne fillim te gatimit do lajme spinaqin dhe do e fusim ne mikser deri sa te behet copa copa pastaje leme ashtu.
hedhim miell ne tepsi dhe me pas hedhim uje deri sa te behet nje mase si brume keku ose biskota.Per ata qe nuk dine te gatuajne si mase e forte.Me pas me dore e bejme si tub.Tani i ndajme ne 10 pjese si toptha(topa te vegjel).Pasi i presim marim okllain dhe i hapim kur i hapim pk bejme tetjerat.Me pas ato qe jane te fuqishem ne krahe vejme 5 peta te vogla siper njera tjetres dhe me pas i shtyjme forte deri sate behet nje pete e madhe.Tani marim tepsine i hedhim gjalp te shkrire osevaj olimeshte i mire.Me pas i vej me siper petat dhe i hedhim spinaqin e grire siper petave.Tani bejme dhe petat e tjera te medha sa te parat dhe i fusimne furre me 200 grade dhe i leme per 60 minuta =1 0re.
ju befte mire
Please comment
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment